Mitt Liv

Rivningar veranda och övertid.

Posted on 16th april 2014 by adminsandra in Allmänt

Ja idag vart de strålande fint väder. :-)
Så vi började me att gå ut o klyva ved. Jag han dock inte så mycket då jag var tvungen att sitta i telefonkö till försäkringskassan. :-( första gången 130 i kön. Andra gången 150 i kön. Kul. :-( sen kom Ulrica på besök. Så vi fikade på den lilla verandastumpen som va kvar. Himla trevligt i varmt o skönt va de me. :-) när älsklingen åkt till jobbet och Ulrica åkte hem gav jag mej på verandan igen. Är ännu hälften kvar. Men de går framåt. O man får verkligen avreagera sej. ;-P oj va jag har slått idag. :-) men han inte så mycket för Liam vaknade och blev arg. Så de va bara att ge upp och hitta på nått annat. Äta mat tex. Åka iväg o hämta nyckel så man kan komma in till svärfar o mata kissar. Hämta paket i affären. Sen hem o plocka ihop innehållet i paketet. :-) sen blev de lite tv. Nu ligger jag bara o väntar på att min kära sambo skall komma hem. Fick ett mess där de stod att de kunde bli sent. För han va tvungen att rensa krossen. :-( hmm o nu är de 2 timmer sen han egentligen slöt o han är ännu inte hemma. :-( hmm hoppas de går bra för honom. Och att de inte hänt nått. Lite svårt att sova. Men måste nog göra de om jag skall orka upp i morgon.

20140417-002214.jpg

20140417-002224.jpg

Amning och Diza

Posted on 11th april 2014 by adminsandra in Allmänt

Ja natten va jobbig. Och tidig morgon de va ingen hitt. :-( men har iaf kommit fram till att amningen kan jag nog lägga ner. :-( de känns tungt. Trodde inte de skulle bli så jobbigt. Vi har diskuterar de fram o tillbaka ett tag för att de har vart kämpigt. Men nu verkade de som de hade tagit slut helt. :-( :’( så mitt humör gick ner på en gång. Kände mej irriterad, ledsen och besviken. Vi får se hur de går nu framöver. På nått sätt vill jag verkligen inte ge upp heller. Även fast de känns helkört. Så hoppet lever ändå kvar. :$

Idag va vi ute o klyvde ved. Gick så där men rätt skönt att avreagera sej på de stackars små träbitarna. :-P men efter ett tag gav jag upp. Orken o lusten försvann då man gick me gråten i halsen hela tiden. Dessutom kände jag att jag va tvungen att uträtta några ärenden. Så jag gick in o bytte om, lämnade ungar o hundar vid älsklingen, och begav mej iväg förts till Roma. Där stod Dizas urna klar. De vart väldigt jobbigt att hämta henne. Men nu är hon ”hemma” igen. Har inte öppnat kartongen än stod då fint på den. ”Diza Wintland”. Hmm min underbara hund. Saknar henne sååå mycket. Önskar jag kunde få några fina dagar till tillsammans med henne. De jag inte riktigt kan släppa när de gäller det hela är att, eftersom hon har bott vid min farmor de sist ca 2 månaderna så blev hon överlycklig när hon insåg att hon ”äntligen” skulle få följa med mej hem igen. De värsta är att vi åkte inte hem. Utan vi åkte direkt till veterinären. :’( när vi kom in där så blev hon så rädd. De blev hon alltid vid veterinären. Men hon satt o skaka o va såå orolig. :’( sen fick hon lugnande. Och när hon nästan sov så kom hon in me de sista sprutorna. Då brast det för mej. :’( :’( kände mej så elak. Hon som va så glad.

När jag hämtat henne så åkte jag o hämtade familjefotona handlade och åkte hem. Väl hemma blev jag på lite bättre humör. Gjorde pankis o sen blev de badning av sorkar. Dom blev överlyckliga båda 2. :-)

20140411-090054.jpg

Sjuk.

Posted on 6th april 2014 by adminsandra in Allmänt

Natten vart grymt jobbig. Började me att jag gylpa 2 ggr innan jag gick o la mej. Men de kom inget. Lyckades iaf somna men vaknade rätt snabbt igen. Och fick gå på toaletten. Efter ca 5-10 min där utan resultat så va de bara att gå o lägga sej igen. Och lyckades somna om. Men vaknade igen. Först lite kall över att Liam ännu sov. Så petade lite på honom för o få en reaktion. Och fick de. Dock bara en liten. Men sen var de dags för toa igen. Denna gång kom de en hel del. :-( hu fy fan för o spy. Men skönt o bli av me de. Fick skura lite för o få bort den äckliga lukten. Och borsta tänderna igen. Sen gick jag o la mej igen. Och kunde somna om igen. Men vaknade en sista gång. Också lite panikslagen för att Liam ÄNNU sov. Tog hans hand, kall som vanligt. (Har väldigt kallt i sovrummet) ingen reaktion. Tryckte tummen i handen på honom hårdare o hårdare. Fortfarande ingen reaktion. Klappade honom på kinden. Även den va kall. Men ingen reaktion. Hjärtat börjar då slå väldigt mycket snabbare. Till slut la jag min hand på hans bröst o gungade honom lite fram o tillbaka. Då fick jag äntligen en reaktion. Och han vaknade. Fick mat och somnade om bredvid mej. :-)
Resen av dagen har vart väldigt slö. Har försökt komma igång. Men blev lätt matt och tillslut blev de soffan. Har vart rätt skönt de me. Febern har vart uppe vid 39 grader o vänt.
Nu sussa.

Loppis o flytt

Posted on 5th april 2014 by adminsandra in Allmänt

Fick en skön nattsömn. Antar jag kände mej iaf utvilad i morse när jag vaknade. :-) upp och iväg till stan väl inne kastade vi av lilla pappsen. Sen drog Liam jag Jessica Elton och Ebba till Lövsta för o gå på loppis. Va himla kul. Hittade lite fina kläder till båda grabbarna. Blev ca 9 plagg och en dvd för 115kr billigt o bra. ;-)
När vi va klara skulle vi varandra blöja på Liam innan vi åkte hem. Men vi fick se lite av djuren på Lövsta lantbruksuniversitet. Bland annat denna lilla parvel.

(more…)

Mitt-i-natten-bajs.

Posted on 5th april 2014 by adminsandra in Allmänt

Ja att vakna vid halv 2 av en bebis som krystar för fullt känns sådär. När man legat o hört hur han bajsat i nästan 5 min. Så börjar man bli orolig att hela sängen snart är full me bajs. Så när man tror han e klar så är de bara att samla ork o kraft för att gå upp o byta blöja. Detta är nu första gången för mej. Att behöva byta mitt i natten. O då är detta ändå andra barnet. Sängen klarade sej. Skönt. ;-) även pyjamasen. :-) men jag höll på att åka dit. :-O när man nästan är klar. O bara skal torka bort de sista så ser man att han e på gång o krystar igen. :-O oj oj vad göra???? Istället för att skynda sätta på ny blöja så tar man en våtservett o håller för rumpan. Haha. Om de nu skulle ha kommer en massa igen så hade de vart rätt kört. :-P
Haha. Kom jag plötsligt att tänka på när vi var vid BVC. Nu är dom rätt vana. Men inte jag. ;-) när han ligger på mätbänken och precis är klar skall jag bara ta tag i honom och lyfta bort honom till kläderna igen. Då helt plötsligt så började han att kissa. Ja o va gör jag då. Jo jag grips av panik och börjar springa runt som björnen i Kalle anka. När Kalle kommer in i sin jaktstuga. Och skrika ”oj oj oj!!!”. :-P hahaha. Till slut börjar jag o trycka lite lätt på snoppen för att försöka…. ja jag vet inte vad jag försökte me, men denna stråle alltså. :-O haha. O de blev ju bara värre av detta. :-P när han väl va klar plockade bm fram en handduk så jag iaf kunde torka bort allt. Då skämdes jag. Men nu asgarvar jag åt de. Fy tusan va dum o trögtänkt man är ibland. :-P

Nä nu måste jag försöka sova vidare. Så man orkar med resten av natten o morgondagen. ;-)

20140405-024710.jpg

Tung morgon. Lättare kväll.

Posted on 2nd april 2014 by adminsandra in Allmänt

Morgonen började sådär. Kände mej ännu låg sen gårdagen. Och tidig morgon och svidig unge på de. Gjorde de inte bättre. Hade tappat all lust o ork o energi. Så jag gjorde ingenting på förmiddagen. När älsklingen sen åkte till jobbet var de dax för mej att åka till stan till Ulrica. Tog svängen förbi slite för att hämta upp mitt nya körkort. Så nu behöver jag inte bry mej om de förens om 10 år. När jag kom in till Ulrica fick jag en god nyhet. Hon hade fått jobb. :-) en fast tjänst. Så glad för hennes skull. Så vi firade med lite tårta. Fick se lite bilder från hennes New York resa. Blev såååå avis. Vill också åka dit. ;-) Liam o jag fick varsin liten present me.

20140402-234124.jpg

20140402-234132.jpg vi tog också en rask promenad på ca 4km. Va riktigt trevligt. O mysigt. Sen tänkte jag åka hem. Men blev en kort visit vid pappa me. För o kolla om de gick att gå på hundpromenad med Flizan och vilja. Tyckte det gick himla bra förutom att viljas halsband gick sönder. Men de gick bra ändå. :-) Flizan vart lite rädd för vilja. Men flera promenader bara så löser de sej nog. :-)
Liam har vart snäll hela dagen idag så de känns skönt. Nu hoppas jag bara jag får sova lite i natt. >

Ved, glass och tråkigt beslut.

Posted on 21st mars 2014 by adminsandra in Allmänt

Vi började dagen idag me lite ved-körning. De börjar ta slut i skogen. Nu skall de bara klyvas me. När detta va klart skulle jag bara ta en dusch o fixa till mej för att sedan bege mej till stan. Men då kom pappa förbi med en arbetskamrat. Och ville ta en liten snabbfika. Så helt plötsligt fick jag lite bråttom. Sen for jag o Liam in till stan för att hämta upp Mathilda och vidare ner till glassmagasinet på premiäröppningen. Vart lite konstigt. För de va ju nästan tomt på folk. :$
De va lite trist. Men de blev lugnt o skönt för oss. Sen åkte vi hem till Mathilda för att byta blöja på Liam och hälsa på lilla kissen gizmo. :-)
På vägen hem ringde jag veterinären o pratade in ett meddelande. De ringde upp lite senare. Och så blev de svåra , jobbiga och väldigt tunga beskedet taget. O tid bokad. :’( så nu skall de ske. Men de e bäst så. För alla parter. O mest för henne själv. :’(
Kommer aldrig glömma henne. Min första hund. Har vunnit lydnadstävlingar. Blev även klassad som ”Gotlands gladaste jycke” av Håkan Onsjö på en liten tävling i follingbo. Min älskade vovve.
<3 Diza <3

20140321-230827.jpg

Givande dag.

Posted on 19th mars 2014 by adminsandra in Allmänt

Ja dagen började ju rätt bra. Iaf. Liam vaknade runt 7. Så de va bara o kliva upp. Sen vart de lite missförstånd gällande vovvarna. Så lagom jag hade packat bil för att åka. Så skulle dem ännu ha mat. Så de blev lite stressigt. Flizan åt inte upp maten men vi fick åka ändå. Full fart till follingbo och vok-stugan för att träna lite me mammorna. Blev 2 promenader på 2,5 km vardera. Och lite träning mellan de. De tog ca 2 timmar. Hade jättetrevligt. Efter de blev de en tripp till mamma för att äta lite mat och ytterligare en liten promenad. Fast denna gång i blåst o snöblandat regn. Sen var de dags att bege sej in till stan för lite core träning. O va händer då???? Jo man blir stoppad av polisen och får en fortkörningsbot. :’( 7 km för fort. 1500kr FY FAN!!!! Säger jag bara. Tårarna va på väg hela tiden. Detta behövde jag verkligen inte. :-( när jag sen fick åka därifrån så rann tårarna. Hu vad man är känslig dessa stunder. :-(
De va bara att försöka förtränga de och gå vidare med lite core träning. Jobbigt men lite skönt. Blev dock lite illamående efteråt. Liam fick va me under passet hade ingenstans att göra sv honom ändå. Men de gick finfint. Han låg bara o tittade. En dusch och sen hem till Ulrica för lite mat o fika. Och sen hem. Och jag kan tala om att de gick på farthållaren hela vägen hem. På exakt 80 km/h.
Nu sängen. Och försöka sova. I morgon är de teori i babysim. ;-)
Puss

Fikabesök

Posted on 11th februari 2014 by adminsandra in Allmänt

Idag hade vi lite fikabesök. Ulrika kom förbi med en paj. Hon va bebismyssugen. ;-) så himla trevligt när man får besök. Är annars aldrig någon som vill komma hit. :-( är ju tydligen så lååångt hit. :-( jo visst kan förstå det. Man har ju aldrig nått ärende ut på landet. Är ju bara in till stan. Ibland önskar man att man bodde närmare stan. Men men.
Jag e iaf superglad för dem som verkligen kommer o hälsar på. :-)
Blev lite småprat o bebismys. ;-)

När älsklingen kom hem blev de lite tapetsering. Så nu är en vägg iaf klar. Bara lister som skall upp där.
Nu är de ”bara” hela vardagsrummet kvar. :-P :-/ men nu har vi fått in snittsen på det så då går de kanske fortare. :-)
Vårt hem är ett enda stort kaos just nu. Spikar överallt och farlig el. Tur Liam inte börjat krypa än. O tur benji förstår. :-) men man är på sin vakt.
När vi gett upp tapeter och ätit mat blev de soffmys. Älsklingen filade mina fötter i mitt lilla fotspa. :-) så mys. :-)
Nu är de sussa dax.
O i morgon är de dagisdax för benji med skridsko åkning. Skall nog följa med på de. O se hur de går. :-)

20140211-222604.jpg

Omtapetsering

Posted on 8th februari 2014 by adminsandra in Allmänt

Jaja då va tapeterna äntligen nere. Nu skall de bara spacklas o slipas innan de nya tapeterna skall upp. :-) kommer bli såå fint. ;-)
Nu vill jag bara ha en färg så jag kan få måla om i benjis rum me. Dock skall de ju bli Liams rum sen. Men de lär ju bli blått iaf. ;-)
Sen skall rummet uppe göras iordning till benji. Får se vad han tycker om de.

20140208-013819.jpg

20140208-013846.jpg

20140208-013904.jpg

Fick även ett infall idag o började städa lite. Och kunde inte riktigt sluta. Blev så fint. Men de kändes faktiskt lite onödigt då vi som sagt ännu skall spackla o slipa. :$ de lär ju se ut som hej-kom-o-hjälp-mej igen. Men men då har de ju iaf vart fint i kväll så man kunde njuta lite av fredagsmyset. :-)

Va himla skönt me för jag fick sova hela åtta timmar natten till fredag. Riktigt skönt. ;-) så man va utvilad. Dessutom så har Liam vart himla snäll så de har vart lätt o pyssla en massa idag. :-) (jaja de är egentligen lördag idag, men jag har inte somnat än så räknar detta som fredag ännu.)

Men nu skall jag bannemej sova. För nu e jag trött. ;-)

20140208-014940.jpg
En stark kille.